Pohár OFS - 2. kolo: Ratměřice - Miličín 2:3 (2:2)

03.09.2014 17:30

Ratměřice - Miličín 2:3 (2:2)

 
Sestava MiličínaBánský - Nováček, Slavata, Červenka, Homola - Vrtiška, Vaněk, Trefil, Hevera - Skála (46' Rákosník), Typta
Branky Miličína: 2× Typta, Červenka
 
V 2. kole poháru OFS nás čekali Ratměřice, které hrají o soutěž výš než náš tým. Přesto, že jsme na hřiště soupeře dorazili v oslabené sestavě a začínali dokonce v 10ti lidech, rozdíl nebyl příliš znát. Hrál se bojovný a vyrovnaný fotbal. Do vedení se dostali domácí, když po nedorozumění v naší obraně byli před našim brankářem 2 domácí hráči. Záložník Ratměřic se štěstím tečovanou střelou k tyči otevřel skóre - 1:0. Brzy se nám však podařilo vyrovnat. Vrtiška ve středu hřiště přihrál na volného Skálu, který přesně našel Typtu za obráncemi domácích a ten postupoval sám na brankáře Ratměřic, kterému střelou k tyči nedal šanci - 1:1. Chvíli na to se Roman Typta, který dělal domácím obráncům velké problémy, prosadil znovu. V rychlostním souboji měl před domácími bránícími hráči jasně na vrch a střelou z velkého vápna přesně k tyči překvapil i brankáře Ratměřic - 1:2. Mohli jsme přidat i třetí branku, z dobrých palebných pozic se nám z trestných kopů však nedařilo trefovat branku a po jedné velké shrumáži před bránou Ratměřic, kdy měli velké šance Trefil a Skála, zaskočili za domácího brankáře obránci. Do poločasu však dokázali vyrovnat domácí, když jejich kapitán střelou z velkého úhlu propálil Bánského - 2:2.
 
V druhém poločase se hrál velmi vyrovnaný fotbal. Náš tým nepouštěl svého soupeře do výraznějších šancí a v našem pokutovém území vše řešil s přehledem Bánský. Naopak jsme opět hrozili z rychlých brejků. V 75. minutě jsme se dostali do vedení, když se po našem rohu odrazil ve vápně míč k neobsazenému Červenkovi, který s přehledem umístil míč do protipohybu domácího brankáře - 2:3. Ve zbívajícím čase se domácí snažili o nápor, avšak naše obrana tentokrát fungovala bezchybně. 
 
V zápase jsme zaskočili domácí a vybojovali si postup do dalšího kola poháru. 
Zpět