Miličín - Mezno 0:0

03.04.2010 22:59

Sestava Miličína: Feistinger - Dvořák, Nováček (75. Karda), Pečenka - Dostál, Vaněk, Sochůrek, Trefil - Žbánek, Daněk, Vrtiška.

Před letošním domácím derby byl každý tým v odlišné pozici: Miličín trápící se na 9. místě tabulky, když v mnoha utkáních zbytečně přicházel o body, oproti tomu Mezno bylo na 2. příčce s ambicemi na postup. Tomu možná odpovídal i přístup k zápasu.

Všichni očekávali bojovný zápas, ve kterém se bude bojovat o každý metr na hřišti, to se také stalo. Miličínští hráči přistoupili k zápasu velmi zodpovědně a pečlivě bránili. Ze začátku svého soupeře zaskočili a dobrých 20 minut nenechali Mezeňské hráče něco předvést směrem dopředu. Přicházeli také šance, hned ze začátku po chybě hostující obrany i brankáře byl v šanci Žbánek. Naši hráči byli na začátku zápasu velmi aktivní a vyvrcholilo to opět šancí Žbánka, který se ve dvacáté minutě probojoval až do vápna, kde však byl ne úplně čistým způsobem zastaven, tuto situaci však pan rozhodčí nehodlal řešit. Od této doby se hra postutpem času vyrovnávala, zvláště ve středu hřiště byli mezenští hráči aktivní. Do vyložených šancí se však nedostali, hrozili více méně jen z rohů a standartních situací. Za zmínku v prvním poločase stojí již jen pěkná rána Sochůrka z dálky, kterou však hostující brankář zlikvidoval.

V druhém poločasu byli zpočátku aktivnější mezenští hráči, ale opět se nedostávali za naši obranu, které dával klid přehled zkušeného Jardy Dvořáka. Postupem času stoupala nervozita na kopačkách některých hráčů a přiostrovalo se. Plynuli z toho časté fauly a někdy pochodovali nervy. Hrál se stále bojovný fotbal, ale bez vyložených šancí. Jednu z větších šancí měli miličínští hráči asi v 60. minutě, když se na hranici vápna dostával do zakončení Žbánek, ale zastavila jej hostující obrana. Poté střílel nebezpečně Dostál a také Daněk se dostal do dobré příležitosti. V závěru zápasu měli na nohách míč více hráči Mezna, ale přez naši obranu těžko procházeli, když už se dostal nějaký míč za naši obranu, tak situaci vyřešil dobře chytající Feistinger. Miličín v závěru útočil spíše nakopávanými míči a z brejků, často však narážel na výraznou početní převahu mezeňské obrany.

Utkání tedy skončilo po velmi vyrovnaném průběhu spravedlivým výsledkem 0:0 a Miličín tak vybojoval alespoň bod proti druhému týmu tabulky.

Zpět