Miličín - Lešany 4:1 (2:1)

05.06.2010 17:00

Miličín - Lešany 4:1 (2:1)

Sestava Miličína: Červenka - Dvořák (80' Feistinger), Nováček, Pečenka, Mládek - Vrtiška (75' Trefil), Sochůrek, Žbánek, Dostál - Dohnal Jan, Daněk (65' Vylít).

Tento týden čekal naše fotbalisty těžký úkol. V zápase s předposledním týmem tabulky si mohli ziskem bodů zajistit příslušnost v 3. třídě i pro nadcházející sezonu a na druhou stranu Lešany u nás museli vyhrát, aby si udrželi šanci na setrvání v soutěži. Motivaci tedy měli oba týmy.

Od začátku se hrál bojovný fotbal, ale bylo vidět, že kvalita je na naší straně. Miličín si vytvořil velké množství šancí, ale ze začátku zápasu bohůžel žádnou nevyužil. Nejprvě hned v úvodu, v 2. minutě, měl na noze vedoucí gól Sochůrek, míč se však nešťastně zastavil v blátě v malém vápně. Další šanci měl Dohnal a po něm Vrtiška, který po rohu z velkého vápna trefil pouze břevno hostující brány. Své šance jsme nevyužili a tak udeřili hosté. Z ojedinělé šance šli z ničeho nic do vedení. V 10. minutě zahrávali trestný kop za hranicí velkého vápna, který střelou k tyči proměnil hostující stoper - 0:1. I přes obdržený gól jsme však stále měli více ze hry. To dokládal i vyrovnávající gól, který po pěkné akci vstřelil Žbánek v 20. minutě, když se probojoval do vápna - 1:1. Od této chvíle nervozita na hostujících kopačkách rostla a nám se dařilo stále častěji ohrožovat hostující branku. Paradoxně však ve velké šanci byli hosté, kteří v 25. minutě po chybě ve středu hřiště mohli jít pohodlně do vedení. V koncovce však nedokázali dostat míč do naší prázdné brány - dobře zakročil Dostál na brankové čáře. Po tomto okamžiku jsme opět byli lepším týmem, ale svou šanci jsme dokázali využít až v poslední minutě poločasu. To Mládek našel přesnou přihrávkou zkrz hostující obranu Žbánka, který byl ve vápně faulovaný. Kdo jiný než sám "bomber" se postavil k pokutovému kopu a střelou k tyči nám zajistil vedení - 2:1. Poločas tak skončil stavem 2:1.

V druhé půli nezbývalo hostům nic jiného, než hru otevřít a pokusit se ještě s výsledkem něco udělat. Naše obrana však hosty nepouštěla do vyložených šancí a navíc se nám brzy podařilo hostující nápor utnout a přidat 3. uklidňující branku. V 55. minutě Vrtiška přihrál do sóla Dohnalovi, který střelou k tyči nedal hostujícímu brankáři šanci a navýšil náš náskok - 3:1. Hosté se do žádných šancí nedostávali, naopak náš útok byl velmi nebezpečný. To se potvrdilo v 65. minutě, kdy centr za hostující obranu zpracoval ve vápně Žbánek, hlavou přihrál Vylítovi, který dostal míč do brány - 4:1. I přes jednoznačné vedení jsme i nadále měli více ze hry a šance si tvořilo výhrandě naše mužstvo. V největší byl Trefil, který v 85. minutě mohl navýšit skóre, když obešel hostujícího obránce a prezentoval se pěknou střelou k tyči, tu však vytáhl hostující brankář na roh. Nic dalšího se během konce utkání nestalo a tak náš tým získal 3 body za jednoznačné vítězství a po pěkném výkonu si zajistil 3. třídu i pro příští ročník.

Zpět