Miličín - Drachkov 3:2

07.11.2009 14:00

Miličín A - Drachkov 3:2 (2:1)

Sestava Miličína: Bánský - Slabý, Pečenka, Nováček - Trefil(75. Slavata), Mládek, Sochůrek, Dostál - Žbánek(C), Daněk(82. Dvořák), Vylít

Poslední letošní domácí zápas sehráli miličínští fotbalisté proti týmu z Drachkova. Letos už jsme se jednou s tímto soupeřem setkali a to v létě, při přípravném turnaji v Drachkově, kde jsme prohráli 4:3 po penaltách. Měli jsme tedy soupeři co oplácet. Očekával se bojovný fotbal, což se také potvrdilo, avšak již od začátku provázely utkání nepříjemnosti. K zápasu nedorazil delegovaný rozhodčí a tak se losovalo mezi rozhodčím z Miličína a hráčem Drachkova, který je rozhodčím také. Drachkov vyhrál los a tak utkání řídil jejich hráč. Začátek utkání byl vyrovnaný a mužstva se spíše oťukávala. Do prvních šancí se dostali hosté, když v 15. a následně o minutu později dvakrát ohrozili Bánského střelami za hranicí vápna, ten však jejich pokusy zneškodnil. Pak se ke slovu ale stále častěji dostávali domácí a dostali se i do gólových šancí. První branku utkání vstřelili domácí asi ve 25. minutě, když si na půlce sehráli Daněk s Mládkem, který poslal Lukášovi Daňkovi přesný pas a ten svůj úprk zakončil gólovou střelou podél brankáře hostů - 1:0. Hosté chtěli rychle odpovědět, ale místo toho udeřili opět domácí. Ve 30. minutě prodloužil Sochůrkův centr Radim Vylít a našel tak osamoceného Petra Žbánka, který střelou do protipohybu gólmana zvýšil na 2:0. Poté se však bohůžel stále častěji ve hře objevovali sporné výroky sudího a tak hra nebyla příliš pohledná. V 38. minutě hosté snížili. Rozhodčí totiž nařídil penaltu za údajnou ruku Karla Trefila, kterému ve vápně spadl míč na nohu a tak následný hvizd sudího nikdo neočekával. Bánský zahrávaný trestný kop vyrazil, ale k odraženému míči se dostal pouze hostující hráč, který nejdříve z dorážky nastřelil Pečenku a Trefila, ale napotřetí už do protipohybu Bánského vstřelil gól - 2:1. Hra byla od tohoto okamžiku velmi nervózní. Poločas skončil za stavu 2:1.

Domácí se po poločase snažili koncentrovat pouze na hru a ne na rozhodčího. To se jim však úplně nepodařilo. Hrál se opět bojovný fotbal, ve kterém měli více ze hry hráči Miličína. Přesto hosté dokázali vyrovnat. V 52. minutě rozhodčí otočil faul na Petra Nováčka z hranice velkého vápna domácích a hosté měli standartní situaci. Hostující hráč zatočil svou střelu do brány, tu Bánský vyrazil na břevno, ale přesto se ozval hvizd sudího, který uznal "neexistující" gól - 2:2. Po následné nespokojenosti domácích hráčů s uznáním branky byl navíc vyloučen domácí stoper Slabý. Hráči Miličína byli tímto okamžikem zaskočeni, ale i tak se snažili svou bojovností získat vedení zpět. To se jim nakonec podařilo, i v deseti hráčích. V 85. minutě vybojoval Radim Vylít míč na brankové čáře hostů a jeho následný centr do vápna našel "bombera" Petra Žbánka, který hlavou uklidil míč do brány - 3:2. Po tomto již 14. góle Petra v letošní sezóně vypukla velká radost domácích hráčů. Ti poté ještě měli několik šancí a i přes neuznaný Vylítův gól za údajný ofsajd si své vítězství nenechali už nikým vzít. Utkání tak skončilo 3:2 a radost domácích hráčů z vydřených 3 bodů byla opravdu veliká.

Domácí tak dokázali, že pokud se bojuje, je možné vyhrát každý zápas, i zápas s rozhodčím. Připisují si potřebné body do tabulky a před posledním zápasem tohoto roku, na půdě prvního týmu soutěže Přestavlkám, si jistě zvedli sebevědomí.

Zpět