Miličín B - Mezno B 3:1

10.10.2009 13:00

Miličín B - Mezno B 3:1 (1:1)

Sestava Miličína: Vylít - Vaněk(60. Král), Homola, Červenka(C), Vrba - Rákosník, Adam, Slavata, Dohnal - Vrtiška, Daněk

Předzápas Miličínskému "áčku" sliboval velkou podívanou. Na hřiště totiž přijeli hráči mezeňského "béčka" a tak se sehrálo v této sezóně již druhé derby těchto vesnic. Domácí měli touhu oplatit porážku mezeňského "áčka" tomu našemu, kdy v Mezně naši borci prohráli 4:3.

V tabulce měli oba tými stejně bodů - 13 a tak se dělili o 4. příčku. Od začátku se hrál vyrovnaný a bojovný fotbal, ve kterém chtěl každý hráč nechat na hřišti všechno. Aktivnější však byli na svém hřišti domácí a také se první dostali do vedení. Po standartce z levé strany Standy Červenky míč ve vápně propadl až na osamoceného Honzu Homolu, který svým prvním gólem v sezóně otevřel skóre derby - 1:0. Nadále se však hrál vyrovnaný fotbal a šance se střídali na obou stranách. Další gólovku zápasu měl Martin Slavata, který se osamocen před brankářem hostů snažil usměrnit přihrávku Daňka za hostujícího brankáře, ale přestřelil. Domácí nenavýšili své vedení a tak přišlo vyrovnání. Chvíli před koncem poločasu se za obranou domácích oběvil osamocený Čichovský, který vyrovnal stav - 1:1.

Druhý poločas se opět hrál velmi bojovný fotbal. Domácí chtěli na svém hřišti vyhrát a tak postupem času víc a víc útočili. Od šedesáté minuty navíc hráli proti deseti hráčům Mezna, když hostující Pejša nesmyslně oplácel faul Homolovi a uviděl červenou kartu. Domácí se pak tlačili do zakončení, ale góly nepřicházeli. Až v 70. minutě si na hranici vápna sehráli Vrtiška s Rákosníkem, který poslal přesnou přihrávku na Ondřeje Dohnala. Ten ve vápně prostřelil hostujícího brankáře - 2:1. Hosté se snažili i v desíti srovnat stav, ale nedařilo se jim projít přes domácí obranu. Z brejků se naopak dostávali do šancí domácí. Do jednoho z nich se dostal Standa Červenka, potáhl míč a přesným pasem našel Miroslava Vrtišku, který šel sám na brankáře a zvýšil na konečných 3:1. Zápas se pak už jen dohrával a domácí mohli slavit výhru v derby.

Zpět