Miličín A - Nespeky B 2:1

10.10.2009 16:00

Miličín A - Nespeky B 2:1 (1:0)

Sestava Miličína: Bánský - Dvořák, Slabý, Nováček(82. Karda) - Trefil, Sochůrek, Mládek(86. Vaněk), Dostál - Žbánek(C), Prachař(90. Vrtiška), Vylít

Hlavním zápasem v tento den bylo utkání našeho "áčka" s "béčkem" Nespek. Přesto, že Nespeky jsou na posledním místě tabulky, všichni vědí, že je to silný soupeř, který by měl hrát o mnoho pozic výš. Domácí však chtěli navázat na poslední zápas s Václavicemi a připsat si další body do tabulky. Od začátku zápasu však bylo vidět, že to nebude jednoduché. Hrál se velmi vyrovnaný fotbal bez větších šancí. Ty se začali oběvovat až v půlce prvního poločasu. Po úvodním zastřelování se první do šance dostal Radim Vylít, který prošel mezi dvěma obránci a ve vápně byl faulován. Rozhodčí nařídil penaltu, kterou zahrával Petr Žbánek a střelou k tyči otevřel skóre utkání - 1:0. Do poločasu měli domácí ještě několik šancí, ale nevyužili je. Tu největší měl v poslední minutě poločasu opět Petr Žbánek, kterému se však nepodařilo usměrnit prudký centr Pepy Sochůrka do brány.

Druhý poločas začali lépe domácí, kteří se dostávali do šancí. Ty však neproměňovali. Hostující nápor většinou končil na domácí obraně, ve které odehrál velmi dobrý zápas Petr Nováček. Hosté se však s postupem času stále více tlačili do koncovky a v 60. minutě dokonce vyrovnali. Poté, co v našem vápně zůstal ležet Jarda Dvořák rozhodčí nepřerušil hru. Hosté se také sportovně nezachovali a využili této situace k vyrovnání. Poslali z levé strany centr do vápna, kde míč hlavou usadil hostující útočník do brány - 1:1. Hosté byli při chuti a stále útočili. V 65. minutě se blískl Bánský, který vyrazil přesně mířenou střelu hostujícího hráče na roh. Domácí však chtěli vyhrát a tak opět postupem času získávali tlak. V 80. minutě tento tlak vyústil v další gólovou šanci. Míč za obranu doběhl Petr Žbánek v hostujícím vápně dříve než brankář hostí, který ho poté velmi tvrdě srazil k zemi. Rozhodčímu nezbylo nic jiného, než odpískat jasnou penaltu a dát hostujícímu brankáři červenou kartu. Do brány se tak Nespekům musel postavit jeden z hráčů. K zahrávání penalty se postavil Roman Slabý a střelou k levé tyči nedal střídajícímu brankáři šanci - 2:1. Poté domácí zápas už v klidu dohrávali, soupeře nepustili do větších šancí a pohlídali si vítězství.

Miličínské "áčko" si tak připsalo 2. výhru za sebou na domácím hřišti a vybojovalo další cenné 3 body.

Zpět