9. kolo: Miličín - Přestavlky B 3:0 (2:0)

19.10.2013 15:30

Sestava Miličína: Vobrátil - Slabý (C), Pohan (80' Dvořák), Nováček (40' Slavata), Karda V. - Čeněk, Pečenka, Mládek (20' Vrtiška), Prachař (30' Trefil K.) - Daněk, Žbánek

Branky: 2x Daněk, Vobrátil

Tento týden nás čekal nepříjemný soupeř z Přestavlk. Utkání bylo poznamenáno tím, že nedorazil delegovaný rozhodčí a tak po losu kapitánů pískal zástupce Miličína. To hosté těžce nesli, přesto, že se Rosťa Hradil jako rozhodčí ukázal v dobrém světle a pískal spravedlivě, tak hráči Přestavlk po celé utkání dávali najevo svou nespokojenost s jeho verdikty. V úvodu zápasu nás Přestavlky zatlačili a ve dvou šancích nás podržel Vobrátil, který za svá záda míč nepropustil, pokaždé se však hosté dožadovali gólu, přesto, že ani v jednom případě neskončil míč za brankovou čarou. Po úvodním tlaku hostů jsme se postupně dostávali do tempa a do poločasu jsme si dokázali vypracovat náskok. Nejdříve se prosadil Lukáš Daněk hlavou po pěkném rohu Čeňka - 1:0. Chvíli na to byl v nepřehledné situaci před brankou hostů opět nejdůraznější Lukáš Daněk a zvýšil na 2:0. Již v prvním poločase se zranili dva naši hráči - Mládek a Nováček - a to bohužel nebylo v tomto zápase vše.

V druhém poločase nás opět na začátku hosté zatlačili, vytvořili si i gólovou šanci po jednom z rohů, ale jejich hráč z bezprostřední blízkosti branku přestřelil. Poté se hrál bojovný a ne příliš pohledný fotbal. Hosté byli důrazní a někdy hráli za hranicí pravidel. V 65. minutě byl v úniku faulován Žbánek v hostujícím vápně a nařízenou penaltu s přehledem proměnil brankář Vobrátil 3:0. Někteří hráči Přestavlk místy neunášeli vývoj zápasu a korunu jejich nesportovnímu chování dal jejich stoper, když při našem trestném kopu za hranicí vápna ve zdi úmyslně zasáhl loktem Michala Pohana do obličeje, kterému svým zákrokem zlomil nos. Po tomto nepříjemném okamžiku se utkání spíše již dohrávalo. V posledních minutách zápasu se zranil také Jarda Dvořák a museli jsme dohrávat v deseti. 

Utkání tak pro nás skončilo důležitým vítězstvím 3:0, díky kterému jsme se udrželi na prvním místě tabulky, avšak po zranění našich 4 hráčů jsme se z vítězství ani příliš radovat nemohli.

Zpět