8. kolo: Miličín - Přestavlky 5:2 (3:2)

11.10.2014 16:00

Miličín - Přestavlky 5:2 (3:2)

 
Sestava Miličína: Bánský - Nováček, Slavata, Volalík (65' Červenka), Homola - Pohan M. (75' Karda L.), Trefil, Dostál - Vrtiška (C) (55' Rákosník), Žbánek (70' Hevera), Typta (80' Pohan J.)
Branky Miličína: 2× Typta, Žbánek, Dostál, Vrtiška
 
Fotbalovou sobotu v Miličíně odstartovali naši starší žáci, kteří v napínavém duelu přehráli tým Načeradce v poměru 3:2. Rozhodující branku vstřelil krásnou střelou od břevna za záda hostujícího brankáře Petr Sobíšek až 5 minut před koncem zápasu. Další branky našeho týmu vstřelili sourozenci Bára a Štěpán Korešovi. 
 
Náš A tým čekal tento týden silný soupeř - Přestavlky. Do zápasu jsme vstoupili dobře a od prvních minut jsme měli míč více na svých kopačkách. Soupeře jsme v úvodu vůbec nepouštěli do našeho pokutového území. V 10. minutě jsme se dostali do vedení po pohledné a rychlé akci. Žbánek poslal přihrávku na Trefila, ten zatáhl míč po lajně a na jeho přízemní ostrý centr si ve vápně naběhl Vrtiška, který střelou z první otevřel skóre zápasu - 1:0. Hosté však dokázali brzy vyrovnat. V 15. minutě hrál v našem pokutovém území rukou Trefil a nařízenou penaltu s přehledem proměnil záložník hostů střelou do pravé šibenice - 1:1. Ve 20. minutě jsme se však opět radovali z vedení. Ve vápně Přestavlk napadali hostující obránce hned 3 naši hráči a po velké šanci Žbánka se podařilo míč sebrat Trefilovi, kterého v šanci nekompromisně poslal k zemi stoper hostů a tak se kopala penalta i na druhé straně. K pokutovému kopu se postavil Žbánek a střelou do protipohybu brankáře hostů vrátil vedení na naši stranu - 2:1. Hosté však dokázali opět brzy srovnat krok, znovu z penalty. Ve 30. minutě se po souboji hostujícího útočníka se Slavatou poroučil hráč Přestavlk k zemi a sudí opět nařídil pokutový kop, který bombou do středu brány proměnil stajný hráč, jako v prvním případě - 2:2. Gólové dostihy v prvním poločase neskončili ani po této brance. Vedení na naši stranu vrátil ve 40. minutě Dostál, který si za hranicí velkého vápna posunul míč na pravou nohu a nádhernou střelou do pravého horního rohu brány nedal ani nejmenší šanci hostujícímu gólmanovi - 3:2. Díky tomuto gólu jsme šli do kabin za příznivého stavu pro náš tým. 
 

V úvodu druhého poločasu nás soupeř zatlačil a nehráli jsme dobře. Tlak Přestavlk jsme však ustáli a hosty jsme nepustili do žádné gólové příležitosti. Největší šancí hostů v druhém poločase byl přímý kop z těsné blízkosti vápna, se kterým si však poradil Bánský. Postupem času jsme častěji dostávali míč pod kontrolu a opět jsme měli více zhry. V 70. minutě jsme se dostali do vedení o 2 branky, když po shrumáží před hostující bránou dorazil míč za gólmana hostů Typta 4:2. Tato branka náš tým uklidnila a soupeřovu snahu naopak definitivně zlomila. V 75. minutě navíc opět Roman Typta uplatnil důraz ve vápně hostů a zvýšil stav na 5:2. Náš tým tak dovedl do vítězného konce i 7. zápas v sezóně a stále se drží na čele tabulky.

 
Zpět