8. kolo: Miličín - Mezno B 7:0 (2:0)

10.10.2020 16:00

Sestava Miličína: Feistinger - Slavata, Pečenka, Poustecký M., Poustecký D. - Vrtiška, Trefil K., Sobíšek, Homola T. - Typta (K), Holánek. Střídali: Dostál, Hevera, Čeněk, Trefil L., Červenka.

Branky: 3× Typta, Hevera, Homola, Holánek, Dostál

Dlouho očekávané derby s Meznem B bylo současně přímým soubojem dosud dvou neporažených týmů o první místo v tabulce. Zápas měl nečekaně jednoznačný průběh. Po bojovném a vyrovnaném úvodu, ve kterém hráči nevypustili žádný souboj se po šancích na obou stranách ujal náš tým vedení, když v 16. minutě Typta přesnou střelou k tyči překonal brankáře hostů poprvé - 1:0. Chvíli na to mohl zvýšit Karel Trefil, jehož střelu z úhlu s vypětím všech sil vyrazil Babický na roh. Navýšit utkání se nám podařilo ve 26. minutě, když Typta využil zaváhání obránce Mezna a v zakončení se opět nemýlil - 2:0. I ve zbytku poločasu se hrál atraktivní fotbal, naší obraně se dařilo eliminovat nebezpečné hráče v záloze mezenského týmu a nepouštěli soupeře do vyložených šancí. 

Do druhého poločasu nastoupil náš tým opět aktivně a nedovolil soupeři zdramatizovat utkání. V 51. minutě po rohovém kopu vrátil míč do vápna Martin Poustecký a jeho pokus nekompromisně usměrnil do brány hostů Hevera - 3:0. V 68. minutě zkompletoval hat-trick výborně hrající Typta, který využil nesobecké přihrávky Čeňka ve vápně a zvýšil na 4:0. V 71. mintě zvýšil již na 5:0 Dostál, který do sítě Mezna zakončil po centru z pravé strany hřiště. O deset minut později zakončil své sólo z pravé strany hřiště přesnou střelou k tyči také Holánek a skóre bylo již 6:0. Tečku za utkáním udělal pět minut před koncem Homola, který krásnou střelou po sklepnutí Čeňka zvýšil na konečných 7:0.

Po nečekaně vysoké výhře v derby nad Meznem B jsme upevnili první místo v tabulce před vynucenou koronavirovou přestávkou soutěže. Závěrečné podzimní utkání se silným týmem Ratměřic bylo předběžně přesunuto na 21. 11. od 13:00. 

Zápis o utkání

Zpět