6. kolo: Miličín - Čerčany 3:1 (2:1)

28.09.2013 16:30

Sestava Miličína: Vobrátil – Slabý, Slavata, Nováček, Karda V. – Vrtiška (55‘ Holánek T.), Pečenka, Daněk, Trefil K. (55‘ Vylít) – Typta (80‘ Dvořák), Žbánek (85‘ Čeněk)

Branky Miličína: 2x Typta, Žbánek

Náš A tým tento týden čekal vedoucí tým tabulky – Čerčany – které bychom v případě výhry přeskočili a ujali se vedení v soutěži. Utkání začalo vyrovnaně a v úvodu nebyli ani na jedné straně velké šance. Hrál se bojovný fotbal. V závěru poločasu jsme se však více dostali do hry a donutili hostující obranu chybovat. Ve 40. minutě jsme se dostali do vedení, když hostující obrana neustála tlak našich útočníků a chybovala. Souhru hostujících obránců vystihl Typta a postupoval sám na gólmana, v koncovce zamířil přesně a poslal náš tým do vedení 1:0. O minutu později donutil Žbánek znovu chybovat obránce Čerčan a na jejich brankáře se opět řítil Typta, který jej překonal navlas stejně jako v prvním případě – 2:0. Když už se zdálo, že první poločas v klidu dohrajeme v dvoubrankovém vedení, hosté snížili. Po tlaku uvnitř našeho pokutového území byl faulován bránící Trefil, píšťalka rozhodčího však zůstala němá a hostující útočník pohodlně snížil na 2:1 střelou k tyči.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji hosté, kteří se hnali za vyrovnáním. Náš tým však nepouštěl Čerčany do větších šancí. Utkání poznamenalo nešťastné zranění hostujícího záložníka, po kterém se hra rozkouskovala. Hostům se poté podařilo vyrovnat, avšak z ofsajdu, takže branka nebyla uznána. Hra se přiostřila, ale na to naši hráči zareagovali nejlépe, jak mohli a navýšili vedení. V 70. minutě se v malém vápně hostů nejrychleji zorientoval bomber Péťa Žbánek a zvýšil na 3:1. Naši hráči pak hosty již k vážnějšímu ohrožení branky nepustili a pohlídali si důležité vítězství.

Náš tým tak předskočil svého sobotního soupeře a po zápase si mohl zazpívat „Tak jsme první, no a co?!“

Zpět