6. kolo: Miličín - Vrchotovy Janovice B 1:0 (0:0)

27.09.2014 16:30

Miličín - Vrchotovy Janovice B 1:0 (0:0)

 

Sestava Miličína: Červenka - Nováček, Karda L., Homola (70' Karda V.), Slavata - Pohan M., Trefil, Dostál - Vrtiška (C), Žbánek, Pohan J. (65' Slabý)

Branka Miličína: Vrtiška

Tento týden odstartovali fotbalovou sobotu v Miličíně starší žáci, kteří nestačili na lídra tabulky, Bystřici, se kterou v bojovném utkání prohráli 0:6.

Na naše muže tentokrát čekal těžký soupeř - Vrchotovy Janovice. Od začátku se hrálo důrazné a vyrovnané utkání. V prvním poločase jsme měli herní převahu a několikrát naši hráči ostřelovali soupeřovu branku. Bohůžel jsem často nedokázali zamířit mezi tři tyče a několikrát naše hráče vychytal gólman hostů. Ve 25. minutě byl ve vápně hostů faulován Vrtiška a rozhodčí nařídil penaltu. Bohužel hostující brankář vystihl úmysl střílejícího Žbánka a jeho pokus k pravé tyči vyrazil. Chvíli na to se již náš "bomber" Petr Žbánek prosadil, když za záda hostujícího brankáře umístil centr Jindry Pohana. Naší radost však zastavil zdvižený praporek pomezního a tak pro ofsajd nebyl gól uznán. Do poločasu se hra vyrovnala a také hosté několikrát zahrozili před brankou našeho gólmana Červenky, který však vše řešil s ledovým klidem.

Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně. Po několika šancích jsme se dokázali dostat do vedení po rychlé akci. V 55. minutě Láďa Karda zatáhl míč po levé straně, přihrál Ondrovi Dostálovi, který posunul míč za hranici velkého vápna na Vrtišku, který střelou z první překonal hostujícího brankáře - 1:0. Po této brance se naši hráči zatáhli do defenzivy a hosté se začali dostávat do tlaku. V sérii několika po sobě jdoucích rohů hostů se naší obraně často se štěstím podařilo odehrát míč z našeho pokutového území. Několikrát nás podržel Červenka, který s přehledem sbíral nakopávané míče hostů. Na druhé straně jsme hrozili z rychlých protiútoků. Po trestném kopu Slabého jsme mohli přidat druhou branku, jeho tečovaný pokus se však odrazil od břevna hostující branky. V úplném závěru utkání ještě mohl naše vítězství pojistit Žbánek, který využil ponechané výhody po faulu ve středu hřiště, jeho pokus však zlikvidoval gólman hostů a tak jsme se po zápase radovali z velmi těsného, ale důležitého, vítězství 1:0.

 

Zpět