4. kolo: Miličín - Olbramovice B 3:2 (2:2)

13.09.2014 17:00

Miličín - Olbramovice B 3:2 (2:2)

 
Sestava Miličína: Bánský - Nováček, Karda (46' Rákosník), Červenka, Homola - Vrtiška, Trefil, Slavata - Hevera (55' Pohan J.), Žbánek, Typta
Branky Miličína: Trefil, Žbánek, Slavata
 
4. kolo v Miličíně odstartovali naši starší žáci, kteří v dopoledních hodinách sehráli derby s Meznem. Ve velmi bojovném zápase padlo 5 branek a na jeho konci byli šťastnější fotbalisté z Miličína, kteří vybojovali cenné vítězství 3:2.
 
Náš tým čekal v tomto kole velmi těžký soupeř - Olbramovice B. Hned v úvodu zápasu se ukázalo, že se bude hrát odlišný fotbal než v prvních 3 kolech. Hosté se ničeho nebáli a místy nás v úvodu přehrávali. Z toho plynula i úvodní hororová čtvrthodina hry, ve které naše mužstvo 2x inkasovalo. Nejprve se důrazem po trestném kopu hostů ve vápně prosadil záložník Olbramovic a otevřel skóre - 0:1. V 15. minutě jsme prohrávali už o dvě branky, když po přečíslení hostů rozvlnil síť za Bánským střelou k tyči další z olbramovických záložníků - 0:2. Náš tým byl zaskočený úvodem utkání a z této studené sprchy se dlouho dostával. V 25. minutě sice vstřelil Slavata branku, ale pro údajný ofsajd nebyla uznána. Chvíli na to byl na hranici vápna tvrdě atakován Typta a následně měl velkou šanci Vrtiška, jeho pokus se však nevešel mezi tyče hostující brány. Postupem času se náš tlak zvyšoval a plynula z toho i první branka v olbramovické síti. Po několika slibných akcích se míče na polovině hřiště chopil Trefil, po pravé straně zatáhl balón až k pokutovému území hostů, téměř od rohového praporku přešel přes dva obránce Olbramovic a hledal volného spoluhráče před brankou, jeho přihrávku si však srazil domácí obránce za záda vlastního brankáře a rázem bylo o co hrát - 2:1. Naši hráči se po této brance osmělili a rázem jsme byli lepším týmem na hřišti. Těsně před poločasem jsme dokázali vyrovnat, když Typta přihrál přesně volnému Žbánkovi, který obešel brankáře a nedal šanci ani zaskakujícím obráncům hostů, když chladnokrevně zakončil - 2:2.
 
Do druhého poločasu jsme vstoupili o mnoho lépe než do toho prvního. Olbramovice jsme do žádných větších šancí nepouštěli a naopak jsme měli několik velmi slibných příležitostí. V té největší byl Žbánek, který ve vápně přestřelil bránu. V prvním poločase se hrálo velmi tvrdě a důrazně, v druhé půli se však hra ještě přiostřila. Přibývalo tvrdých soubojů na obou stranách, což umocňovalo také to, že mnohé z nich rozhodčí neviděl nebo nepovažoval za nedovolené. Když už se zdálo, že se oba týmy rozejdou remízou, dokázali jsme vstřelit vítězný gól. V poslední minutě zápasu byl na polovině hostů v úniku faulován Homola. Následná střela Vrtišky z trestného kopu proletěla obraným valem hostů až k volnému Slavatovi, který dokázal překonat brankáře Olbramovic a zařídil tím 3 body pro náš tým - 3:2!
 
Náš tým tak ve velmi bojovném zápase s těžkým soupeřem vydřel vítězství 3:2 a připsal si další tři body do tabulky. Příští týden nás čeká derby s Meznem B, které se odehraje v Mezně v sobotu 20. 9. od 16:30.
Zpět