18. kolo: Miličín - Jablonná nad Vltavou 2:2 (0:2)

03.05.2014 17:00

Miličín - Jablonná nad Vltavou 2:2 (0:2)

Sestava Miličína: Vobrátil - Slabý (C), Nováček (45' Karda V.), Trefil, Pohan (70' Prachař) - Vylít, Pečenka, Mládek, Vrtiška - Žbánek (45' Holánek), Čeněk (45' Dvořák)
Branky Miličína: 2× Vylít
 
Tento týden zajížděl na naše hřiště 9. tým tabulky - Jablonná nad Vltavou. Bodový rozdíl a naše předpokládaná herní převaha však vzali brzy za své. Přesto, že jsme byli aktivnějším týmem na hřišti, v prvním poločase se nám vůbec nic nedařilo. Hosté dokázali po našem úvodním tlaku nečekaně udeřit, když v 20. minutě propadla střela hostujícího záložníka zpoza hranice vápna Vobrátilovi mezi nohama - 0:1. Hned na to se pokusil brankáře Jablonné z poloviny hřiště překvapit Mládek, jeho střela však skončila těsně nad horní tyčí hostující brány. V 25. minutě jsme mohli vyrovnat, když měl ve vápně hostů 100% šanci Vrtiška. Jeho střela však skončila pouze na břevně brány Jablonné a potvrdilo se známé fotbalové pořekadlo "nedáš - dostaneš". Z protiútoku udeřili hosté, když si v obraně neporozumněl Nováček se Slabým a do úniku se dostal zcela osamocený hostující útočník, který se štěstím prostřelil Vobrátila - 0:2. Do poločasu jsme se snažili alespoň o snížení, avšak v koncovce nám chyběla přesnost a bojovnost. 
 
Do druhého poločasu vstoupila naše obměněná sestava o poznání aktivněji. Svého soupeře jsme vůbec nepouštěli na naši půlku a stále jsme byli v tlaku na hostující bránu. Dlouhou dobu se nám však nedařilo prosadit, opět scházela přesnost a když už jsme trefili bránu, zasáhl hostující brankář. Naše trápení ukončil až důrazný Vylít, který v druhém poločasu oživil náš útok a v 55. minutě po trestném kopu nasměřoval Pečenkův centr za záda hostujícího brankáře - 1:2. Po této brance náš tlak ještě zesílil. Vyrovnat se nám však podařilo až v 70. minutě, kdy se po několika našich šancích prosadil opět Vylít, který do brány usměrnil centr Slabého - 2:2. Po této brance náš tlak neustával a hnali jsme se za vítězstvím. V koncovce nám však stále chyběl klid a přesnost a většina našich pokusů tak končila mimo tyče hostující brány. Po jednom z centrů z pravé strany mohl náš tým poslat do vedení Prachař, ani jeho pokus se však nevešel mezi tyče. I přes drtivý nápor v závěru utkání se hostům podařilo udržet remízu a obrali tak náš tým o cenné body. 
 
Závěr sezóny pro náš tým bude ještě velmi náročný, pokud stále chceme pomýšlet na postup. Naší špatnou hrou v prvním poločase utkání s Jablonnou se naše situace velmi ztížila a bodový náskok na pronásledovatele (Nespeky a Čerčany) se snížil. V příštím kole nás čeká těžký soupeř - dobře hrající Pecerady - které dokázali na jaře porazit Nespeky a se kterými jsme měli na podzim velké problémy (přesto jsme u nich dokázali zvítězit 2:1).
Zpět