16. a 17. kolo: Miličín - Bystřice B 3:0 (1:0), Čerčany - Miliičín 2:2 (1:1)

26.04.2014 17:00

Miličín - Bystřice B 3:0 (1:0)

Sestava Miličína: Vobrátil - Pohan, Slabý, Trefil, Slavata - Vrtiška (65' Nováček), Pečenka, Mládek (75' Prachař), Vylít (70' Čeněk) - Typta, Žbánek
Branky Miličína: Pečenka, Žbánek, Vobrátil
 
V 16. kole čekal náš A tým souboj s Bystřicí B. V úvodu se hrál vyrovnaný fotbal a hosté nás nepouštěli do vyložených šancí. V celém prvním poločase jsme se v útoku velmi trápili a nedokázali jsme být v koncovce přesní. V závěru poločasu jsme se však dostali do vedení, když Pečenka z hranice pokutového území obstřelil hostujícího brankáře a přesnou střelou k tyči otevřel skóre zápasu - 1:0.
 
V druhém poločase se naše hra zlepšila a svého soupeře jsme téměř k ničemu nepustili. Naopak jsme přidali 2 branky. V 60. minutě byl ve vápně faulován Typta a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Vobrátil střelou do pravého horního rohu - 2:0. Poslední naši branku v zápase vstřelil v závěru Žbánek, který ve vápně využil přesné přihrávky z pravé strany - 3:0.
 

Čerčany - Miličín 2:2 (1:1)

Sestava Miličína: Vobrátil - Pohan, Slabý, Trefil, Slavata - Vrtiška, Pečenka, Čeněk, Vylít (10' Nováček) - Typta (80' Vaněk), Žbánek (85' Karda L.)
Branky Miličína: Čeněk, Žbánek
 
Tento týden čekal náš tým souboj s druhým celkem tabulky - Čerčany. Již od počátku bylo jasné, že souboj s týmem, který stejně jako my touží po postupu, nebude jednoduchý. V úvodu utkání měli domácí převahu, kterou dokázali již v 8. minutě zužitkovat. Centr z pravé strany, který proletěl celým pokutovým územím, se dostal až na hranici velkého vápna, odkud vyslal nechytatelnou střelu k tyči domácí střední záložník a Čerčany se ujali vedení 1:0. Po této brance jsme se pomalu začali dostávat do hry a stále častěji jsme byli ve vápně domácích. Po jednom z rohových kopů měl velkou šanci Slavata, který v pádu trefil domácího brankáře a z dorážky trefil náš hráč břevno. Ve 25. minutě mohl srovnat Typta, kterého však ve vápně opět vychytal domácí brankář. Náš tlak na domácí bránu stoupal a do poločasu jsme přeci jen dokázali vyrovnat. V 35. minutě se prosadil důrazný Čeněk, který ve vápně Čerčan přehlavičkoval brankáře domácích a srovnal na 1:1.
 
Do druhého poločasu jsme nastoupili aktivněji než do půle první a měli jsme více ze hry než soupeř. Svou převahu jsme dokázali proměnit ve vedoucí branku, kterou po úniku mezi domácími obránci vstřelil Žbánek, který po zemi prostřelil domácího brankáře - 1:2. Po této brance jsme ještě měli několik příležitostí k navýšení skóre, což se nám však nepodařilo. S přibývajícím časem narůstala také snaha domácích o vyrovnání. Jejich útoky však končili u naší obrany a když už se míč dostal do našeho vápna, vše vyřešil brankář Vobrátil. S postupujícím časem však také narůstal počet sporných výroků sudího a počet standartních situací, které zahrávali domácí rapidně narůstal. V době, kdy na časomíře na čerčanském hřišti svítila číslice 92. se zdálo, že dovedeme utkání do vítězného konce. Sudí však oznámil, že se bude hrát ještě další 4 minuty a poté, co i po těchto 4 minutách svítil na časomíře stále 92 nereagoval na jakékoliv připomínky k jejímu vypnutí domácími. Přesto, že jsme dokázali veškeré útoky domácích ubránit, přeci jen přišlo vyrovnání. V době, kdy se hrálo již 102 minut čistého času (a na časomíře stále svítila číslice 92) centroval domácí hráč do našeho vápna. Pro míč si včas doběhl Vobrátil a sebral jej před atakujícím záložníkem Čerčan. Ten však upadl a rozhodčí nesmyslně odpískal penaltu. Po stížnostech našich hráčů ještě obdržel červenou kartu Vaněk, na verdiktu sudího to však nic nezměnilo. Pokutový kop zahrával kapitán domácích a přesto, že Vobrátil dobře vystihl směr střely, vyrovnal na 2:2. V moment, kdy domácí srovnali skóre uzmul míč do ruky rozhodčí a odpískal konec utkání.
 
Přesto, že jsme v závěru utkání ztratili vítězství, jsme i po tomto utkání udrželi čtyřbodový náskok před týmy Čerčan a Nespek. V příštím kole zajíždí na naše hřiště tým Jablonné nad Vltavou.
Zpět