15. kolo: Olbramovice B - Miličín 1:1 (0:0)

12.04.2015 20:11

Sestava Miličína: Bánský - Slabý, Karda, Nováček, Dostál (90' Volalík) - Vrtiška (c) (65' Rákosník), Trefil, Vylít (55' Pohan M.) - Typta (85' Hevera), Prachař, Žbánek (80' Čeněk)

Branka Miličína: Žbánek

Netradičně v neděli jsme zajížděli na hřiště těžkého soupeře z Olbramovic. Bohužel delegovaný pan rozhodčí od první minuty ukázal, že spíše než pískat fotbalový zápas si přijel zahrát mariáš. V prvním poločase rozdal většině hráčů našeho týmu žluté karty, na druhé straně byl však s hodnocením zákroků o poznání střídmější. Jinak se první poločas odehrál v duchu velké bitvy bez gólových šancí. K vidění byl vyrovnaný fotbal.

Do druhého poločasu vstoupil nejaktivněji opět pan rozhodčí, který hned v 48. minutě ukázal po souboji ve středu hřiště druhou žlutou kartu Trefilovi, který následně uviděl i kartu červenou a náš tým hrál v deseti. Je třeba dodat, že rozhodčí - slovy Dagmar Damkové - si rozhodčí svůj verdikt určitě obhájí, protože druhou žlutou kartu pro Karla Trefila odůvodnil slovy "byl to faul a už měl žlutou". Ve své rošádě však sudí nepolevoval a dále rozdával karty jako na běžícím pásu. Chvíli na to nás dvěma perfektníma zákrokama podržel Bánský, který v krátkém časovém rozmezí vymazal v úniku oba útočníky domácích. I přes početní nevýhodu jsme se dostali do vedení. Svůj úprk po pravé straně zakončil Michal Pohan přesným pasem do vápna, kde měl k míči nejblíže "bomber" Péťa Žbánek, kterému nedělalo problém z blízka překonat brankáře domácích - 0:1. Utkání se hrálo ve velmi bojovném duchu a časté souboje a výroky sudího ještě více umocnili bojovnou atmosférou mezi týmy. V 75. minutě viděl za faul ve středu hřiště druhou žlutou kartu v utkání také Prachař a náš tým tak dohrával v devíti. Dlouho se naší obraně dařilo odolávat náporu domácích, avšak v 93. minutě se po sporném zákroku za hranicí velkého vápna kopal trestný kop, který domácí zahráli bezchybně, když přesný centr do vápna proměnil hlavou střední záložník Olbramovic (byť z ofsajdu) - 1:1. Emoce ze zápasu bohužel přetrvávali i po skončení utkání, když domácí záložník nesmyslně běžel přes celé hřiště (pravděpodobně jediný sprint tohoto hráče v utkání), aby důrazně vyčinil pomeznímu, což vyvolalo vlnu emocí také mezi fanoušky obou týmů.

Zpět