11. kolo: Miličín - Nespeky B 2:1 (0:1)

02.11.2013 14:00

Sestava Miličína: Vobrátil - Slabý (C), Pohan M., Mládek, Karda V. (70. Prachař) - Vrtiška (45' Vylít), Pečenka, Daněk, Trefil K. - Typta (70. Dohnal), Žbánek (45' Slavata)

Branky Miličína: Dohnal, Daněk

Utkání dvou nejlepších týmů podzimu nabídlo vše, co k fotbalu patří - branky, penalty, šance, bojovnost, emoce i červenou kartu. Do utkání jsme vstoupili dobře a svého soupeře v úvodu přehrávali. Hosté však od 10. minuty byli stále aktivnější a tvořili si více příležitostí než naše mužstvo. V 20. minutě byl atakován hostující útočník v našem vápně Kardou a hosté se dožadovali penalty. Té se dočkali o chvíli později, když následující kontakt Vrtišky s hostujícím hráčem posoudil rozhodčí jako nedovolený a odpískal penaltu. K té se postavil nejlepší střelec hostí, ale branku Vobrátila přestřelil. Hosté se však přeci jen dostali do vedení. Ve 30. minutě zahrávali standartní situaci z 30ti metrů. Hráč Nespek nacentroval přesně do našeho vápna, kde nejvýše vyskočil jeho spoluhráč a hlavou otevřel skóre zápasu - 0:1. Náš tým mohl do poločasu vyrovnat. V úplném závěru byl ve vápně Nespek faulován Žbánek a penaltu tak zahrával i náš tým. K té se postavil kapitán Slabý, ten ale jen těsně minul levou tyč hostující brány.

Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivněji s touhou alespoň vyrovnat. Bojovné a místy velmi tvrdé utkání utíkalo velice rychle. Hostující dobře organizovaná obrana nás nepouštěla do vyložených šancí. To se změnilo až v samotném závěru utkání. V 80. minutě Prachař na půlce "vyškolil" hostujícího záložníka, nasadil mu jesle, postupoval vpřed a přihrál do vápna na střídajícího Dohnala, který se projevil jako opravdový žolík když v koncovce nezaváhal a s přehledem překonal hostujícího gólmana - 1:1. Hned o dvě minuty později se nám podařilo otočit skóre zápasu. Hosté byli zaskočeni vyrovnávajícím gólem a po nepřehledné situaci před brankou hlavičkoval Dohnal na osamoceného Daňka, který v pádu poslal náš tým do vedení - 2:1. Hostující pomezní poté nesmyslně zvedal praporek a dožadoval se ofsajdu. Hosté také těžce nesli vývoj zápasu, což vyústilo v konflikt hostujícího Panenky s rozhodčím. Jeden z nejlepších hráčů Nespek vytrhl rozhodčímu notes s kartami z ruky a zahodil mu jej, za což uviděl červenou kartu a oslabil tak svůj tým. I náš tým dohrával v deseti, protože po zranění Slavaty jsme již nemohli střídat. Své vedení jsme již však nepustili, naopak jsme mohli přidat 3. branku, když nebezpečně střílel z dálky Prachař.

V závěru utkání se hosté sesypali na rozhodčího, což však nijak nemohlo zabránit naší radosti z vydřeného důležitého vítězství, po kterém jsme zaslouženě po podzimu 1. v tabulce.

Zpět