10. kolo: Zaječice - Miličín 2:5 (0:4)

26.10.2013 14:30

Sestava MiličínaVobrátil (C) - Pečenka, Karda V. (75' Král), Slavata, Pohan M. - Vylít, Trefil K., Daněk, Vrtiška (55' Vaněk) - Typta, Žbánek

Branky Miličína: 3× Vrtiška, Žbánek, Typta

Náš A tým tento týden zavítal na hřiště týmu z konce tabulky, Zaječic. Utkání na nedobrém terénu pro nás nezačalo dobře. Domácí nás zatlačili a přesto, že jsme hráli "z kopce", nedokázali jsme se dostat v úvodu utkání do hry. V 5. minutě postupoval po přesné přihrávce Daňka na domácího brankáře Žbánek, svým pokusem přehodil brankáře Zaječic, avšak míč skončil těsně vedle pravé tyče. Na druhé strěn domácí několikrát zahrozili. V 10. minutě odehrával Karda hlavou míč, který přistál na břevně naší brány. Po následném rohu navíc domácí obránce trefil tyč. Až po těchto příležitostech domácích jsme se "probudili" a využili hned následující naši šanci. Radim Vylít zatáhl míč po levé straně, obešel jednoho z domácích obránců a nacentroval přes celou šíři domácího pokutového území, kde osamocený Vrtiška trefil odkrytou část domácí brány - 0:1. Ve 20. minutě jsme se radovali již z dvoubrankového vedení. Po souhře Žbánka a Vrtišky se míč dostal ve vápně zpět k bomberovi Péťovi Žbánkovi, který střelou k tyči navýšil naše vedení - 0:2. Od této chvíle jsme začali svého soupeře výrazně přehrávat. Ve 30. minutě se po autu Pohana dostal ve vápně domácích míč k Vrtiškovi, který střelou pod břevno zvýšil na 0:3. Poté předvedli krásnou rychlou akci na pár doteků Vylít, Daněk, Pečenka a Typta, poslední jmenovaný ji zakončil střelou nad domácí branku. Chvíli na to se však Typta již radoval z branky, když postupoval sám na domácího brankáře a dělovkou zvýšil na 0:4.

Hned v úvodu druhého poločasu jsme se dostali již do pětibrankového vedení. Daněk prostrčil mezi domácími obránci míč přesně na Vrtišku, který se trefil k levé tyči domácí brány - 0:5. Chvíli na to měl velikou šanci Daněk, který přestřelil. V 60. minutě střílel pěkně Pečenka, avšak jeho pokus skončil těsně vedle levé tyče domácí brány. V závěru utkání poznamenaly zápas některé velmi nepřesné výroky sudího. V 65. minutě rozhodčí "vymyslel" penaltu pro domácí (ti byli sami překvapení), kterou proměnil domácí brankář střelou k tyči - 1:5. Chvíli na to se po faulu na Vylíta kopala penalta i na druhé straně, tentokrát ji zahrával náš brankář Vobrátil, kterého však protějšek ze Zaječic vychytal. Domácí chvíli na to přidali po jednom z rohových kopů také svou 2. branku v utkání, když se hlavou prosadil obránce Zaječic - 2:5. Utkání se pak již spíše jen dohrávalo, domácí se nedostali do žádného výraznějšího tlaku a náš tým si tak připsal další tři body do tabulky.

V tabulce po tomto kole zaujal první místo tým Nespek, který deklasoval Jablonnou 13:0 a o skóre vede soutěž před námi. Právě Nespeky jsou naším soupeřem v příštím, posledním podzimním zápase, které bude rozhodovat o tom, kdo přezimuje v tabulce na prvním místě.

Zpět