1. kolo: Miličín - Kondrac B 2:2 (2:2)

22.08.2015 17:00

Sestava Miličína: Bánský - Rákosník, Slabý, Karda, Vrtiška (c) - Vylít, Prachař (70' Nováček), Čeněk, Dostál - Žbánek (70' Pohan J.), Typta

Branky Miličína: Typta, Žbánek

V prvním utkání nové sezóny se náš tým utkal s novým soupeřem - týmem Kondrac B. Od úvodu se hrál rychlý fotbal. Soupeř měl ve svém poli více zkušených hráčů, přesto jsme s ním hráli vyrovnanou partii. Po několika útocích hostů jsme se dostali brzy do vedení, když po přesné přihrávce ze středu hřiště utekl Roman Typta, obešel gólmana Kondrace a otevřel skóre zápasu již v 5. minutě - 1:0. I nadále se hrál vyrovnaný fotbal. Hosté hrozili zejména z centrů, přičemž měli značnou výškovou převahu a své útoky dobře zakončovali. Nebezpečné byli zejména rohové kopy Kondrace. Hned při prvním z nich se podařilo hostům srovnat, když se hlavou prosadil stoper Kondrace - 1:1. Tento gól jakoby náš tým opařil a více ze hry měli hosté. Ti se dostali ve 25. minutě do vedení, když po rychlé akci a přesném centru zakončil hlavou přesně do šibenice hostující záložník - 1:2. Náš tým se však nevzdal a do poločasu dokázal vyrovnat. V 35. minutě utekl hostující obraně náš "bomber" Petr Žbánek a střelou k tyči srovnal na 2:2. V posledních vteřinách poločasu měli velkou šanci opět hosté, kteří dobře zahráli další ze svých rohů a hlavou se prosadil opět stoper Kondrace. Našemu obránci se však podařilo vyhlavičkovat míč putující za záda Bánského. 

V druhém poločase se hrál opět vyrovnaný, rychlý a bojovný fotbal. Naší obraně se dařilo lépe odvracet centry hostů, kteří tak hrozili zejména z trestných kopů, se kterými si však bez výjimky poradil gólman Bánský. Na druhé straně v 60. minutě mířil Dostál pěknou střelou jen těsně vedle brány hostů. Největší šanci na změnu skóre měl v posledních minutách zápasu Jindra Pohan, který po přesné přihrávce Čeňka postupoval z levé strany sám na gólmana hostů. Ten však jeho pokus vyrazil a ani následující dorážka našich hráčů neskončila za jeho zády. 

Utkání tak skončilo spravedlivou remízou 2:2, po které si oba týmy připsali první letošní body. 

Zpět