Zimní turnaj Votice 2010

25.03.2010 21:41

Zápasy Miličína ve skupině:

datum čas zápas poznámka
7.2. (ne) 17:00 Votice D - Miličín  sraz 16:00
13.2. (so) 17:00 Miličín - Ostředek  sraz 16:00
20.2. (so) 13:00 Miličín - Zaječice  sraz 11:45
27.2. (so) 17:00 Popovice - Miličín  sraz 16:00
7.3. (ne) 17:00 Miličín - Přestavlky  sraz 16:00

Zápas o umístění - 20.3.2010 o 11. místo Načeradec - Miličín 09:00

Zápasy:

O umístění: Načeradec - Miličín 4:3 pp

 

Načeradec - Miličín 3:3 (2:3); penalty 4:3

Sestava Miličína: Feistinger - Slabý, Karda, Homola - Daněk (80' Pohan Jindřich), Sochůrek, Nováček (60' Hrbek), Trefil (55' Adam David) - Žbánek, Dostál, Vrtiška

K poslednímu zápasu Votického turnaje o 11. místo jsme nastoupili proti týmu Načeradce, který hraje IV. třídu a tak se s ním v soutěži nepotkáváme. Měl to být jednoznačný zápas, ve kterém jsme svého soupeře měli lehce přehrát. To se však nestalo, ikdyž to tak ze začátku vypadalo.

Do prvního poločasu sme vstoupili velmi aktivně a podle očekávání jsme měli více ze hry, brzo se nám také podařilo vstřelit branku, když v 5. minutě dorazil Dostálovu střelu do brány Žbánek - 0:1. I po vstřelené šanci jsme byli aktivnější. Nejdříve velmi nebezpečně střílel Sochůrek, jehož střelu vyrazil brankář Načeradce na roh. O chvíli později se už miličínští radovali, když po zaváhání obránce Načeradce zvíšil střelou podél brankáře Vrtiška - 0:2. To však bylo na delší dobu z naší strany vše a začal se odehrávat festival zahozených šancí hráčů z Miličína. Toho využil Načeradec, který po ojedinělé šanci snížil na 1:2. Miličínští však nadále byli lepším mužstvem na hřišti, ale své šance stále nedokázali využít. V 35. minutě nejdříve neskóroval Dostál, po něm Žbánek a po nich svou tutovou šanci zahodil Vrtiška. Potvrdilo se pravidlo nedáš-dostaneš a tak Načeradec vyrovnal po další z mála svých šancí, když křižnou přihrávku za naší obranu využil útočník Načeradce  2:2. Miličínský Petr Žbánek však v zápětí stihl opět strhnout stav na stranu Miličína, když lobem přehodil brankáře Načeradce - 2:3. Tak skončil i celý poločas a Miličín mohl pouze litovat nevyužitých šancí.

V podobném duchu pokračoval zápas i v druhém poločasu. Miličínští měli více ze hry, ale nedokázali své šance využít. Po jednom z centrů ze strany byl v šanci Nováček, který však přestřelil. Načeradec poté využil další svou šanci a po vyběhnutí našeho brankáře propasírovali jejich hráči míč do naší sítě - v 55. minutě 3:3. Přesto, že jsme měli více ze hry, nedokázali jsme využít žádnou z mnoha našich šancí. Tu největší měli 5 minut před koncem útočníci Vrtiška a Žbánek, prvně jmenovaný utíkal na bránu, ale trefil pouze brankáře Načeradce, vyraženou střelu mohl do brány vrátit Žbánek, ale brankář Načeradce se opět ukázal v dobrém světle a naše šance zlikvidoval. Zápas tak skončil stavem 3:3 a následovali pokutové kopy.

V sérii penalt z naší strany proměnili Žbánek, Trefil a Dostál a přesto, že Feistinger jednu penaltu chytil, na vítězství to nestačilo, protože ostatní 4 hráči Načeradce byli neomylní a tak v utkání skončilo jejich vítězstvím 4:3.

Můžeme pouze litovat neproměněných šancí, kterých bylo tentokrát opravdu hodně. Soupeře jsme po většinu zápasu přehrávali, ale zásadní rozdíl byl právě v proměňování šancí, když Načeradec se dokázal z 5 šancí 3x prosadit a my jsme mnohé nevyužili. Turnaj tak pro nás skončil nelichotivým 12. místem, které je pro nás zklamáním.

__________________________________________________________________________________________________________________________

Miličín - Přestavlky 3:0 (2:0)

Sestava Miličína: Feistinger - Slabý, Homola (65' Vinduška), Karda - Pečenka, Sochůrek, Červenka, Trefil (45' Rákosník) - Prachař (45' Dohnal), Žbánek (80' Pohan Jindřich), Vrtiška (45' Daněk).

K poslednímu utkání ve skupině Votického zimního turnaje nastoupili naši hráči proti týmu Přestavlk. Tento tým s námi hraje stejnou soutěž a je v její tabulce první.

Začátek utkání byl vyrovnaný, ale více šancí měli Přestavlky, ty však hned ze začátku spálili 3 tutové šance a vyhořeli na novém brankáři Feistingerovi. Poté se hra vyrovnala, ale Přestavlky se přeci jen dostali do vedení. V 30. minutě využil zaváhání naší obrany hostující útočník, obral našeho obránce o míč a přihrál na malé vápno odkud jiný přestavlcký hráč otevřel skóre zápasu - 0:1. Utkání se pak ještě více vyrovnalo a do šancí se pomalu dostávali i miličínští hráči. Nejprve velmi dobře vystřelil z dálky Sochůrek, jeho střelu brankář Přestavlk s obtížemi vyrazil, další šanci si připravil Žbánek. Ke konci poločasu jsme měli velkou šanci na vyrovnání. Sochůrek se prodral mezi obránci a postupoval na bránu, na velkém vápně však míč přebral Žbánek a byl odpískán ofsajd. Potvrdilo se poté pravidlo "nedáš dostaneš", po této nevyužité šanci totiž z protiútoku udeřili Přestavlky, jejichž útočník zakončil přesně přímočarou akci střelou ve vápně - 0:2. Poločas tak skončil stavem 0:2.

Druhý poločas došlo k několika změnám, avšak obraz hry se moc nezměnil. Snažili jsme se ještě s utkáním něco udělat, ale v době největšího tlaku miličínských hráčů udeřili opět Přestavlky - v 60. minutě - 3:0. Šance Dohnala, Daňka i Žbánka zůstali nevyužité a tak z druhého poločasu stojí za zmínku hlavně zákrok Feistingera, který zneškodnil samostatný únik hostujícího hráče a završil tím svůj dobrý výkon. I druhé měření sil těchto týmů tak skončilo vítězstvím Přestavlk, tentokrát 3:0.

Příští týden na programu není žádné utkání, ale za čtrnáct dní naši hráči sehrají úplně poslední utkání v turnaji - utkání o umístění.

___________________________________________________________________________________________________________________________

Miličín - Popovice 4:5 (1:1)

sestava Miličína: Červenka - Nováček, Pohan Michal, Karda - Trefil, Mládek, Sochůrek, Dostál - Žbánek, Prachař, Vrtiška.

    střídali: Homola, Hrbek, Adam David, Pohan Jindřich

Tento týden čekal na miličínské fotbalisty silný soupeř - fotbalový klub Popovic. Utkání bylo od začátku vyrovnané, v první půli s převahou popovických hráčů. První gól však vstřelili hráči Miličína, ale čekalo se na něj dlouho. V 40. minutě ve vápně motal obráncům hlavu Petr Žbánků, nakonec vystřelil a brankář s obtížemi střelu vyrazil před sebe na malé vápno, odkud míč do brány vrátil Vrtiška - 1:0. V zápětí však bylo srovnáno, po rozehrání propadla do brány střela popovických z 30 metrů. Poločas skončil vyrovnaným stavem 1:1.

Po přestávce padalo o poznání více branek. První, kdo přesně zakončil byl popovický útočník, který umístil za Červenkova záda centr ze strany - 1:2. Za nedlouho však bylo opět srovnáno, Žbánek si narazil se Sochůrkem a ve vápně zakončil přesně - 2:2. V šedesáté minutě se však opět měnil stav, stejná situace jako při druhé brance popovických znamenala náskok 2:3. Ani tento náskok popovických však netrval dlouho, dokázal ho smazat důrazný Sochůrek, který využil toho, že brankář neměl balon plně pod kontrolou a vyrovnal na 3:3. Tento stav se neměnil až do 80. minuty, to však opět skórovali popovičtí, kteří využili závaru před naší bránou - 3:4. Miličínští hráči pak hru otevřeli snažíce se opět o vyrovnání, ale udeřili opět popovičtí ze stejné situace z jaké vstřelili 4. branku - 3:5. V poslední minutě pak pouze miličínský Mládek dokázal z penalty snížit na konečných 4:5.

___________________________________________________________________________________________________________________________

Miličín - Zaječice 4:2 (0:0)

Sestava Miličína: Bánský - Dvořák, Pečenka, Nováček - Trefil, Slabý, Sochůrek, Holánek - Žbánek, Daňek, Prachař. Střídali: Karda, Adam, Hrbek.

K třetímu zápasu nastoupili hráči Miličína proti týmu, který s nimi rovněž hraje stejnou soutěž, Zaječicím. První letošní zápas mezi těmito tými skončil v Zaječicích nerozhodně 1:1. 

V první půli se hrál velmi vyrovnaný fotbal, chvílemi jsme měli převahu, ale mnoho šancí k vidění nebylo. Poločas skončil 0:0. 

Od začátku druhé půle se však začali objevovat šance na obou stranách. Tu první, v 50. minutě hned vyuzili naši hráči. Po faulu na Daňka ve vápně proměnil s přehledem nařízenou penaltu Žbánek - 1:0. O chvíli později bylo ještě veseleji, ve vápně se dobře zorientoval Prachař a propálil vše, co mu stálo v cestě - 2:0. Třetí naši branku přidal znovu Žbánek, když využil přesnou přihrávku a při postupu sám na branku Zaječic nedal hostujícímu brankáři šanci - 3:0. Hosté však také vstřelili branku, po jednom z rohových kopů zůstal jejich útočník sám na malém vápně a hlavičkou překonal Bánského - 3:1. Miličínští však žádnou velkou dramatizaci utkání nedopustili, naopak přidali další branku, kdo jiný, než náš "bomber" Petr Žbánek ve vápně prostřelil brankáře zaječic a završil tak svůj hattrick - 4:1. Hosté pak již dokázali jen po naší chybě v obraně snížit na 4:2, když hostující útočník zachytil "malou domu" a tváří v tvář překonal našeho brankáře. Utkání tak skončilo naším vítězstvím 4:2.

Příští zápas sehrajeme 27.2.2010 proti týmu Popovic, který v minulém zápase vyhrál 11:0.

___________________________________________________________________________________________________________________________

Miličín - Ostředek 4:5 (0:4)

V druhém zápase na turnaji se miličínští hráči utkali s týmem, který hraje stejnou soutěž - 3.A třídu okresu BN. V prvním letošním měření sil těchto týmů dokázal Miličín na svém hřišti v mistrovském zápase zvítězit 3:0.

Do tohoto zápasu však nastoupil velmi aktivně Ostředek. Dokázal, že má velmi silné mužstvo a dobře svých šancí využil. Miličín udělal několik chyb, které hráči Ostředka potrestali a po první půli hráči Miličína prohrávali už 0:4.

Přesto, že vývoj zápasu po první půli vypadal na vysoký debakl pro hráče Miličína, druhá půle se nesla v jiném duchu. Náš tým do druhé půle nastoupili velmi aktivně a dokázal vývoj zápasu hodně zdramatizovat. Podařilo se mu vstřelit 4 branky zásluhou hráčů: Daněk, Žbánek, Prachař, Slavata. Ostředek však přidal branku i v druhém poločase a tak se Miličínu přes velké snažení nepodařilo utkání vyrovnat přesto, že druhou půli vyhráli 4:1.

Utkání tak skončilo vítězstvím Ostředka a Miličín má v tabulce turnaje po tomto zápasu stále 3 body za výhru v prvním zápasu skupiny.

_________________________________________________________________________________________________________________________

Votice dorost - Miličín 0:1 (0:0)

Sestava Miličína: Bánský - Slabý, Karda, Slavata - Adam David (45´ Dvořák), Sochůrek, Mládek (55´ Homola), Dostál (45´ Hrbek) - Vrtiška, Prachař, Daněk

V neděli 7.2.2010 vstoupili do Votického turnaje také hráči Miličína. Na úvod proti sobě měli těžkého soupeře - dorostence Votic, kteří již jedno utkání na turnaji odehráli - minulý týden porazili tým, který hraje soutěž s naším áčkem a je v tabulce první, Přestavlky 5:3. Zápas s votickým dorostem je vždy bojovný a vyhecovaný, což se potvrdilo i tentokrát, stálo proti nám velmi dobře fyzicky připravené mužstvo.

Zápas začal na votické umělé trávě v 17:00. Hřiště bylo zmrzlé a tak terén místy připomínal spíše zamrzlý rybník, i proto docházelo k častým nepřesnostem. Od úvodních minut se hrál vyrovnaný fotbal a Miličín útočil ze zajištěné obrany, která odrážela všechny snahy domácího celku. První gólovou šanci jsme měli na svědomí my, když v 10. minutě utíkal sám na brankáře domácích Daněk, jeho střelu však vyrazil votický gólman a následná dorážka Vrtišky skončila opět jen u domácího brankáře. Do konce poločasu se hrál velmi vyrovnaný fotbal hlavně ve středu hřiště. Více šancí jsme měli my, když jsme útočili především z brejků ze stran. Poločas však skončil 0:0.

Hned na úvod poločasu se začalo na hřišti trochu jiskřit, vše se však zatím obešlo bez trestů. Pomalu jsme přebírali otěže zápasu a z toho plynula i úvodní branka zápasu v 50. minutě, kdy se po křižné přihrávce dostal do brejku Daněk a ve vápně byl faulován. Nařízenou penaltu proměnil s přehledem Mládek. Od té doby se domácí snažili něco se zápasem udělat, ale všechny jejich útoky končili už na naší polovině nebo troskotali u naší obrany, minimum střel, které prošli na Bánského náš brankář s přehledem pochytal. Do větších šancí jsme se dostávali opět my. Nejprve se svým důrazem dostal Prachař do gólové šance v 60. minutě a deset minut na to měl gólovou šanci Slavata, na kterého po zaváhání domácího gólmana zívala prázdná brána, chtěl však nesobecky přihrát spoluhráči z útoku a byl odpískán ofsajd. Chvíli na to mohli využít zaváhání obrany a domácího brankáře Vrtiška a Slabý, ani jeden však do brány míč nedotlačil. S postupem času rostla nervozita domácích a plynuli z toho časté fauly, votičtí hráči neudrželi nervy a tak se objevili potyčky, mezi Prachařem a domácím Bursíkem to skončilo domluvou s rozhodčím, ale když domácí Homolka v 80. minutě udeřil Kardu, obdržel červenou kartu a utkání pro něj předčasně skončilo. Domácí se v posledních minutách na mnoho nezmohli, zahrozili pouze po rohových kopech a ze standartní situace, když v 85. minutě jejich střela olízla břevno Bánského branky.

Utkání tak skončilo naším zaslouženým vítězstvím 1:0.

Příští týden sehrají naši hráči 2. utkání Votického zimního turnaje proti týmu Ostředka, který hraje stejnou soutěž jako naše áčko. Utkání začne v sobotu 13.2.2010 od 17:00.

Foto našeho týmu na Votickém turnaji

Foto našeho týmu na Votickém turnaji

nahoře zleva: Slabý Roman, Adam David, Slavata Martin, Prachař Petr, Daněk Lukáš, Karda Ladislav, Sochůrek Josef

dole zleva: Vrtiška Miroslav, Mládek Ondřej, Dostál Ondřej, Homola Jan, Bánský Jiří, Hrbek Martin

TJ SOKOL MILIČÍN

 

Zpět