6. kolo: Mezno - Miličín 2:1 (2:1)

02.10.2016 16:30

Sestava Miličína: Bánský - Slavata (32' Žbánek), Vobrátil, Karda - Vrtiška (K), Pečenka, Trefil, Dostál - Vylít (73' Mikulenka), Čeněk, Typta

Branka Miličína:Čeněk

V 6. kole čekalo náš tým derby se sousedním Meznem, které je zároveň největším favoritem soutěže. Od začátku bylo utkání 2. se 3. týmem tabulky velmi emotivní a "nahecované". V bojovném úvodu měli více ze hry domácí, kteří rychlými akcemi prověřovali naši obranu. V 10. minutě svou převahu mezenští hráči zužitkovali, když po sporném zákroku ve středu hřiště postupoval domácí záložník sám na Bánského, kterého střelou k tyči prostřelil - 1:0. Chvíli na to se do první šance dostali také naši hráči, když postupoval na bránu Mezna Vylít, ale nedokázal přesně zakončit. Naopak domácí přidali ve 30. minutě drubou branku, když se v nepřehledné situaci v našem vápně nejlépe zorientoval domácí útočník a zvýšil na 2:0. V závěru poločasu jsme se více dostali do hry a několikrát ohrozili domácí bránu. V poslední minutě první půle napřáhl z dálky Čeněk a nádhernou střelou o břevno domácí brány snížil na 2:1.

Druhý poločas se nesl stále v bojovném duchu. Oba týmy přitvrdili, náš tým se snažil získat si tlak a vyrovnat, zatímco domácí z rychlých protiútoků hrozili naší obraně. V 55. minutě mohl vyrovnat Trefil, který pěknou střelou jen těsně minul domácí branku. Největší šanci na vyrovnání měl však Žbánek, který po přesném rohu Čeňka osamocený hlavičkoval z malého vápna jen těsně vedle domácí branky. V závěru utkání mohli také domácí skórovat a navýšit své vedení, avšak dvakrát dosáhli branky nedovoleným způsobem, jednou po ofsajdu a jednou po faulu na brankáře. 

Bojovné derby tak skončilo těsnou výhrou domácího Mezna, které se vyšplhalo do čela tabulky. 

Zpět